Over ons

focus

studiebegeleiding

Instagram

OVER ONS

Het team van Focus studiebegeleiding bestaat uit enthousiaste begeleiders met een pedagogische opleiding op minimaal HBO-niveau. Leerlingen voelen zich bij ons snel op hun gemak door de prettige sfeer. Door de kleine groepen kunnen wij iedere leerling de persoonlijke aandacht geven die nodig is.

Vestiging Sneek


Anke de Jong


Na het afronden van mijn docentenopleiding heb ik een aantal jaren voor de klas gestaan in het voortgezet onderwijs. Inmiddels geef ik alweer acht jaar huiswerkbegeleiding in Sneek. Dit doe ik met veel plezier.


De leerlingen één op één begeleiden, ze motiveren, ze leren hoe te leren en samen met de leerlingen gaan voor het beste resultaat geeft mij voldoening en vind ik een mooie uitdaging. Leerlingen gaan dankzij de begeleiding goed voorbereid naar school. Het halen van goede cijfers geeft (weer) plezier in leren en geeft zelfvertrouwen. 

Cindy Zomervrucht

 

Hoe kan een kind het beste uit zichzelf halen? Dat was een vraag die tijdens mijn opleiding, stages en werk in het onderwijs altijd centraal stond. Ook in mijn huidige werk wil ik kinderen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Sinds een aantal jaren werk ik met leerlingen van de basisschool en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die extra begeleiding nodig hebben met schoolgerelateerde zaken.


Met mijn begeleiding hoop ik leerlingen inzicht in de leerstof te geven en het vertrouwen in zichzelf te laten groeien, zodat een leerling uiteindelijk genoeg houvast heeft om zich zelfstandig verder te ontwikkelen.

Oda Altenburg


Ik ben derdejaars Pabo student aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Ik volg de opleiding met heel veel plezier. Tijdens mijn stages zie ik dat elke leerling anders is en een andere begeleiding nodig heeft. Door op een manier die bij de leerling past een onderwerp te behandelen, ontstaat er meer betrokkenheid. Dit pas ik toe tijdens de één op één begeleiding, zodat het leren niet alleen makkelijker, maar ook leuker wordt.


Vestiging Heerenveen


Thijs Bijma

 

We beginnen de begeleiding altijd met een kopje thee of limonade en we nemen even de dag door. Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich op hun gemak voelen en de drukte van school achter zich kunnen laten. Door intensieve begeleiding, hulp bij het plannen, het aanleren van leerstrategieën en inhoudelijke uitleg over de verschillende vakken gaan de leerlingen met sprongen vooruit. Thuis minder stress op de dag voor een toets en thuis geen huiswerk meer hoeven te maken is natuurlijk ook prettig. Zo houd je meer tijd over voor leuke dingen!   

 

Anouk Hempenius


Onderwijs en kinderen zijn al vanaf jongs af aan twee van mijn grootste passies. Ik ben in 2015 afgestudeerd als HBO pedagoog. Ik begeleid en ondersteun leerlingen met veel liefde en plezier in hun schoolcarrière. Door ze een veilige leeromgeving te bieden waarin de nadruk ligt op positiviteit en vertrouwen, hoop ik dat leerlingen (weer) plezier in leren krijgen.

Copyright @ All Rights Reserved