Blog

focus

studiebegeleiding

ALLES OVER PUBERS EN LEREN

Op onze blogpagina delen we informatie over onder andere huiswerk maken, leerstrategieën en het omgaan met pubers.

 

De grootste doelgroep van Focus Studiebegeleiding zijn pubers. Iedere volwassene heeft wel gedachten, ideeën of herinneringen bij het woord puber. Maar wat gebeurt er in de puberteit? Welke veranderingen vinden er in de hersenen plaats? Welke gevolgen heeft dit voor het gedrag van pubers en hoe kan je hier als volwassene mee omgaan?

Een planning helpt om je schoolwerk op tijd af te krijgen. Maar hoe maak je een goede planning? In deze blog staan tips die gebruikt kunnen worden wanneer je alleen, of samen met iemand anders een planning maakt.

Nederlands, Fries, Engels, Duits, Frans en soms ook nog Grieks en Latijn. Op de middelbare school kom je in aanraking met verschillende “nieuwe” talen. Bij het leren van zo’n nieuwe taal moeten er veel woorden geleerd worden. Het leren van woorden kan op verschillende manieren. Één van de manieren die we bij Focus Studiebegeleiding gebruiken zijn de flitskaarten. In deze blog bespreken we het werken met de flitskaart.

In de vorige blog is te lezen hoe je met behulp van flitskaarten woorden kunt leren. Naast het leren van woorden en begrippen zal er soms ook theorie geleerd moeten worden. Vaak zijn dit hele lappen tekst.

Het schrijven van een samenvatting kan helpen om overzicht te krijgen in de leerstof. Daarnaast zorgt het schrijven van een samenvatting ervoor dat je de theorie een aantal keer intensief moet lezen. Vervolgens schrijf je de theorie in je eigen woorden op. Dit zorgt ervoor dat je de leerstof beter kunt opslaan.

 

In een samenvatting noteer je gestructureerd de hoofdzaken en de bijzaken.

Makkelijk gezegd, maar hoe pak je dit aan?

 

Huiswerkbegeleiding Sneek

Huiswerkbegeleiding Heerenveen

Huiswerkinstituut Sneek

Huiswerkinstituut Heerenveen

Instagram

Copyright @ All Rights Reserved