Blog

BLOG

 Soms kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken en leren van je huiswerk. Op deze pagina geven wij tips over hoe je het beste kunt leren en kunt plannen. Wil je persoonlijke hulp bij het maken en leren van je huiswerk? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

Een planning helpt om je schoolwerk op tijd af te krijgen. Maar hoe maak je een goede planning? In deze blog staan tips die gebruikt kunnen worden wanneer je alleen, of samen met iemand anders een planning maakt.

Op de middelbare school kom je in aanraking met verschillende “nieuwe” talen. Bij het leren van zo’n nieuwe taal moeten er veel woorden geleerd worden. Het leren van woorden kan op verschillende manieren. Één van de manieren die je kunt gebruiken zijn de flitskaarten. In deze blog bespreken we het werken met de flitskaart.

Naast het leren van woorden en begrippen zal er soms ook theorie geleerd moeten worden. Vaak zijn dit hele lappen tekst.

Het schrijven van een samenvatting kan helpen om overzicht te krijgen in de leerstof.

Op de middelbare school heb je naast de talen ook exacte vakken. Onder de exacte vakken vallen onder andere natuurkunde, scheikunde en wiskunde. De leerstof die bij deze vakken hoort is moeilijk te leren met alleen maar flitskaarten of samenvattingen. Hoe kun je je dan goed voorbereiden voor een toets van bijvoorbeeld wiskunde?